Ät och fika hos oss

Caféfrukost

Från det att vi öppnar och fram till kl 11.00 serverar vi lill-, stor- och megafrukost till förmånliga priser. I lillfrukost ingår en dryck i form av bryggkaffe, te, juice eller mjölk, ost- & skinkfralla och kanel- eller kardemummabulle.  Är du lite mer hungrig ska du satsa på storfrukost med turkisk yoghurt toppad med frukt/bär och flytande honung, ost- & skinkfralla, juice och bryggkaffe eller te. Är du istället riktigt hungrig så tar du en megafrukost. Samma som storfrukost fast med en ost- & skinkbaguette istället för frallebulle och en kanel- eller kardemummabulle också. Givetvis kan du utöver de föreslagna paketen plocka ihop vilken frukost du vill. Allt efter humör och hunger!

En hederlig bullfika

Om du vill fika hos oss har vi ett stort utbud av vete- och wienerbröd samt både klassiska och moderna bakverk och bakelser. Vi bakar på äkta smör och grädde i så stor utsträckning vi kan, men vi försöker alltid ha alternativ för de som är till exempel laktosintoleranta eller överkänsliga mot mjölkproteiner. Är du en av dem? Fråga oss gärna om råd.

Lunchdags

När det börjar dra ihop sig till lunch vill du kanske ha något matigare. Då kan vi, beroende på säsong, erbjuda flera olika sorters mackor, sallader, pajer och smoothisar. Vi kan verkligen rekommendera grillmackan som är gjord på surdegsbröd och serveras nygrillad med en sallad och rostade pumpa- och solrosfrön. Eller vår populära räkmacka som är gjord på vårt goda sillabröd som toppas med ägg, grönsaker, majo och massor av handskalade räkor. Båda är riktiga höjdare!

Till detta dricks med fördel nyrostat och nymalet kaffe från vårt eget kafferosteri eller te med våra goda teblandningar. Vill du hellre ha en kyld dryck eller ett glas vin eller en starköl så har vi det också.

Det du äter hos oss har vi gjort själva med hjälp av bra råvaror. Smootisarna till exempel gör vi på turkisk yoghurt och olika fruktpuréer. Sallader, pajer och mackor gör vi också med hjälp av väl utvalda råvaror.  Givetvis har vi svensk skinka och kyckling på våra mackor och räkorna är MSC-märkta.

Egenrostat kaffe

Kaffet du dricker hos oss, oavsett om det är latte, cappuccino, espresso eller en hederlig bryggkaffe, har nyligen rostats på plats här i butiken. AA Arabicabönorna är odlade i Uganda.

Behöver du nå oss när vi inte har öppet, skicka ett mejl till info@kaffestuganiboda.se så återkopplar vi.