Äkta hantverksbageri

Bageri

 

Vi är ett hantverksbageri och café som gillar att baka allt från grunden, oavsett om det är matbröd, wienerbröd, vetebröd eller bakelser. Bra råvaror och ett gott handlag är en måttstock för oss och det tänket går som en röd tråd genom allt vi bakar och tillverkar.

Vi låter till exempel vårt surdegsbröd ta den tid det behöver för att få jäsa och utveckla alla sina härliga smaker i lugn och ro. Bröden slås, viks och formas för hand innan de jäser, snittas och gräddas i vår stenugn. Vi har ett brett utbud av matbröd som inkluderar det mesta man kan önska sig. Några av de mest efterfrågade sorterna är levain, valnötsbröd, fruktbröd och drottningen.

Det finns alltid många olika sorters vete- och wienerbröd, både som bullar och längder. I alla fall från morgonen när vi öppnar. Kardemummabullen är nog i särklass det mest efterfrågade bakverk vi har.

Konditori

I vår kondiskyl hittar du ett stort urval av både klassiska och moderna bakverk. Här finns såväl den gamla hederliga chokladbollen och dammsugaren som vackra och goda moussebakelser samt mycket mycket mer där emellan. I kondiskylen är det nog budapestbakelsen som är kundernas favorit. Tätt följd av amaretti limone, biskvi och dammsugare. Allt är naturligtvis tillverkat från grunden hos oss.

Tårtor gör vi på beställning. Hör gärna av dig i god tid, men minst en dag i förväg för klassiska tårtor som till exempel princess- och frukttårta och två dagar i förväg för moussetårtor.

Vi använder aldrig mixer eller halvfabrikat. Vi bakar på äkta smör och grädde i så stor utsträckning vi kan. För vi gillar äkta vara! Naturligtvis försöker vi ta hänsyn till de som är t ex gluten- eller laktosintoleranta. Är du en av dem? Fråga oss gärna.